ελετε να κρινετε, να κατακρίνετε, να καυτηριάσετε ή απλά να σχολιάσετε τα κακώς κείμενα της θρησκείας και της πολιτικης;

ελετε να πειτε την άποψή σας;

-'Εχετε να μας προτείνετε μια πρωτότυπη είδηση;

Στείλτε ότι θέλετε να δημοσιεύσετε στο radiobacter@gmail.com

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Το κατά Βενιζέλου "Ανάθεμα"

Στις 12 Δεκεμβρίου 1916

Με επικεφαλής την Ιερά Σύνοδο, οι διαδηλωτές κατευθύνονται στο Πεδίο του Άρεως για να αναθεματίσουν τον «σατανά» της πολιτικής ζωής του τόπου Ελευθέριο Βενιζέλο.

Ολο τον Δεκέμβρη του 1916 πέτρες μεταφέρονται στην Αθήνα και ρίχνονται στο Πεδίο του Αρεως, στο σημείο όπου σήμερα βρίσκεται το άγαλμα της Θεάς Αθηνάς όπου ο κάθε διαδηλωτής ρίχνει μία πέτρα και επαναλαμβάνει την κατάρα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Θεόκλητου:

«Κατά Ελευθερίου Βενιζέλου φυλακίσαντος αρχιερείς και επιβουλευθέντος την βασιλείαν και την πατρίδαν, ανάθεμα έστω».


To ακριβες κείμενο του αναθέματος.....

"Ημείς οι υπογεγραμμένοι Μητροπολίται, εντολήν ελάβομεν παρά χιλιάδων εφέδρων και πολιτών να αναγνώσωμεν βαρύτατον αφορισμόν κατά του ενόχου ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ Ελ. Βενιζέλου, του προδώσαντος το έθνος μας εις τους Αγγλογάλλους του, ατίμως συνεννοηθέντος μετ' αυτών ίνα στείλωσι την προχθεσινήν νόταν είς την Ελλάδα, μόνον και μόνον δια να πικρανθεί ο λατρευτός μας Βασιλεύς και εκβιασθή όπως καλέση επί την αρχήν τον ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΣΕΝΕΓΑΛΕΖΟΝ ΤΡΑΓΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΝ, τον ηθικόν αυτουργόν της πυρπολήσεως του Τατοΐου , τον ηθικόν αυτουργόν των βασάνων ας υπέστησαν οι ανδραγαθήσαντες αξιωματικοί μας εις χείρας του ανάνδρου Σαράιγ.

Κατ' αυτού όθεν του ΠΡΟΔΟΤΟΥ Βενιζέλου ανεγνώσαμεν αφορισμόν όπως ενσκήψωσι:

ΤΑ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΩΒ !

ΤΟ ΚΗΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΝΑ !

Η ΛΕΠΡΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ !

Ο ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ !

ΤΟ ΤΡΕΜΟΥΛΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΡΡΑΓΟΥΝΤΩΝ !

ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΙ ΚΑΤΑΡΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ .

ΤΑΣ ΙΔΙΑΣ ΑΡΑΣ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΣΩΝΕΝ ΚΑΙ ΚΑΤ ' ΕΚΕΙΝΩΝ , ΟΙΤΙΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΑΣ ΘΕΛΟΥΣΙ ΔΩΣΕΙ ΛΕΥΚΗΝ ΨΗΦΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩΜΕΝ , ΟΠΩΣ ΜΑΡΑΘΩΣΙΝ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΚΑΙ ΚΩΦΑΘΩΣΙ ΤΑ ΩΤΑ .

ΓΕΝΟΙΤΟ .

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ.

Ολόκληρο το κείμενο του άρθρου και άλλα «καλά» για το ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ Εδώ:http://papadologio.blogspot.com/search/label/1916

3 σχόλια:

  1. Πίκρανες τον "λατρευτό " μας βασιλέα Τράγε βενιζέλε, αντε να βρεις Τον άλλο τράγο, αυτόν των Αιγών (τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, για όσουν δεν ξέρουν. Ετσι αναφερεται στην παλιά διαθήκη)
    Χωρίς πλάκα τώρα, το παπαδαριό στην Ελλάδα ακολουθώντας τα βήματα του (φανταστικού του )Ηγέτη, είναι γεμάτο μνησικακία , μίσος, υστεροβουλία, μισαλοδοξία , ανθελληνισμό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Ο Βενιζέλος αποτελεί μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην ιστορία του Έθνους. Για κάποιους (μεγαλύτερη μερίδα) αποτελεί τον Εθνάρχη του Έθνους μας , για κάποιους άλλους όχι.Το σίγουρο πάντως είναι, πως ήταν ένας μεγάλος ηγέτης. Η εκάστοτε εκκλησιαστική ηγεσία κατά την προσφιλή της τακτική ανά των αιώνων, αναθεμάτιζε και αφόριζε οποιονδήποτε δεν ήταν προς αυτούς συμφέροντες.
    -Και το ερώτημα είναι.... υπάρχουν στην ιστορία κάποιες μεγάλες προσωπικότητες του Ελληνικού Έθνους , που να μην αφορίστηκαν ή αναθεματίστηκαν από το παπαδαριό;;;!!!


    YΓ- Δεν σε προλαβαίνω με της αναρτήσεις σου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Βενιζέλος ήταν ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς της Ελλάδας και η πατρίδα του οφείλει πολλά, γι αυτό οι περισσότεροι Έλληνες τον θεωρουν Εθνάρχη.
    Ο λόγος που αναθεματίστηκε από την Εκκλησία ήταν ότι η Προσωρινή Κυβέρνηση
    της Θεσσαλονίκης κήρυξε έκπτωτο τον Βασιλιά Κωνσταντίνο. ό δευτερος σημαντικος λόγος είναι ότι αποφάσισε να πάρει εκτάσεις απο τα μοναστήρια και απο μερικούς τσιφλικάδες και να τα μοιράσει σε ακτήμονες γεωργους...
    Άλλα ασχετα εάν ήταν μεγάλος ή μικρός πολιτικός , η υπόθεση ειναι ότι για μια ακόμη φορά ακόμη οι δεσποτάδες όχι μόνο απέδειξαν το μεγεθος της κακίας που τους χαρακτηρίζει (με τις κατάρες), αλλά προσπάθησαν στα πολιτικά πράγματα , προσπαθώντας να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Παίρνουν ξεκάθαρα θεση υπερ του βασιλιά, και απειλούν τους δυνητικούς Ψηφοφόρους του Βενιζέλου. Φαντάζεσαι τους περισσότερους πολίτες της εποχής εκείνης, που οι προκαταλήψεις και η δυσδαιμονία ήταν μερος της καθημερινής ζωής, να είναι προκαταβολικώς αναθεματισμένοι εάν φηφίζαν Βενιζέλο; Με τι καρδιά αυτοί η ανθρωποι θα πήγαιναν να εξασκήσουν απρόσκοπτα το εκλογικό τους δικαίωμα, σε μια περίοδο που ακόμα και αντίθετη σκέψη από την γραμμή της εκκλησίας ήταν αμάρτημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή