ελετε να κρινετε, να κατακρίνετε, να καυτηριάσετε ή απλά να σχολιάσετε τα κακώς κείμενα της θρησκείας και της πολιτικης;

ελετε να πειτε την άποψή σας;

-'Εχετε να μας προτείνετε μια πρωτότυπη είδηση;

Στείλτε ότι θέλετε να δημοσιεύσετε στο radiobacter@gmail.com

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Περί Αδάμ , Εύας και..... Λίλιθ

Οι περισσότεροι εκ των Ελλήνων ορθοδόξων είναι σίγουρο ότι δεν έχουν διαβάσει την Αγία Γραφή… Ποιος κάθετε άλλωστε να διαβάσει αυτό το αρχαίο κείμενο, αφού στο σχολείο όλοι πήγαμε κι εκεί υπάρχουν δάσκαλοι που μας μαθαίνουν αυτά που πρέπει.Μάθαμε έτσι (δια των δασκάλων) για τον απλοϊκό και θαυματουργό τρόπο που ο θεός γεμάτος Σοφία έφτιαξε τον κόσμο, τον άνθρωπο, τη γυναίκα. Οι Ποιμένες μας ειτε είναι δάσκαλοι ή Ιερωμένοι έχουν διαβάσει για λογαριασμό μας αυτά το θεόπνευστα γραπτά και εν περιλήψη μπορουν να μας μεταδώσουν τις γνώσεις τους… ..

Επίσης μαθαμε για το γεγονός ότι οι Ισραηλίτες πολεμούσαν συνεχεια με κάποιους Φιλισταίους και πάντα νικουσαν. Εμεις τότε γεμιζαμε χαρά και ικανοποίηση. Πολύ λογικο να νιώθουμε έτσι , αφού όλοι θελουν να ειναι με τους "καλους" έστω κι αν σκοτώνουν. Βεβαια δεν μας ειπαν ποτέ, ότι αυτοί οι Φιλισταίοι ήταν στην παραγματικότητα οι Κρητικοί. Και γιατί να μας το πουν; Αυτό που ενδιαφερει είναι ο περιουσιος λαός που με τη βοήθεια του θεού νικάει, δεν εχει σημασία ποιόν (ακριβώς) νικάει.

Αν όμως έχουμε λίγη όρεξη και απλή γνωση αρχαίων, γιατί να μην διαβάσουμε και μόνοι μας λίγο από την αγία και θεόπνευστη γραφή;

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

Από το πρωτο κεφ στίχοι 16.17.18 της γένεσεως διαβάζουμε

καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ποιήσωμεν ἄνθρωπον κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν, καὶ ἀρχέτωσαν τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ γῆς γῆς. καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς. καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε αὐτῆς καὶ ἄρχετε τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ πάντων τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ τῆς γῆς.

Δηλ. ο Θεός είπε, « να φτιαξουμε τον άνθρωπο κατά δικιά μας εικόνα ….. και μπλα μπλα μπλά» και τον εποίησε κατ’ εικονα θεού , αρσενικό και θηλυκό τους εποίησε (??????) και ειπε να αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε να γεμίσετε την κατακυριεύσετε την γην και (πάλι) …μπλα μπλα μπλα…

Συμπεραίνουμε τελικά ο θεός έφτιαξε τον άνθρωπο, με την βοήθεια κάποιων (?????) που έχουν την ίδια εικόνα με αυτόν; ( και μην μου πει κανείς με τους αγγέλους γιατί νομίζω ότι αυτοί είναι ασώματοι και έχουν φτερά)

Έφτιαξε τον άνθρωπο, αλλά έφτιαξε και άρσενικο και θήλυκο, έφτιαξε δηλ δύο (2) ανθρώπους, που τους ευλόγησε να κυριεύσουν την γη . Είναι μεν λίγο αντιοικολογική η όλη φιλοσοφία, αλλά θεός είναι, κάτι θα ξέρει παραπάνω… (Να το τονίσουμε αυτό, γιατί πολύ μας έχουν ζαλίσει με την αειφορία, την πρασινη ανάπτυξη κλπ).

Το κυριότεριο όμως είναι ότι αυτά που κατηγορούν τον καλό θεούλη ότι δήθεν είναι μισογύνης δεν ισχύουν… Που είναι αυτά που μάθαμε στο σχολέιο? Που είναι το πλευρό του Αδάμ, από το οποίο φτιαχτηκε η Ευα.? Τιποτα από όλα αυτά..

Γυναίκες να η εκδικησή σας… δεν μπορει να σας πει κανενας τιποτα.. Είστε ισες μεταξύ ισων..

Οπότε μπορούμε να συνεχίσουμε την ανάγνωση της Γένεσης…

…..καὶ εἶδεν ὁ Θεὸς τὰ πάντα, ὅσα ἐποίησε, καὶ ἰδοὺ καλὰ λίαν. καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα ἕκτη. (στίχος 21)

Όλα καλά λοιπόν.. σαν καλος μαστορας ο θεός τα κοιταξε «και ιδού καλά λίαν»!!!!!

Γενεσις, Κεφάλαιο δευτερο

Ο θεος τα εκανε αυτά την έκτη μερα και την εβδόμη κατέπαυσε και μπλα μπλα μπλα….

…. καὶ ἔπλασεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, χοῦν ἀπὸ τῆς γῆς, καὶ ἐνεφύσησεν εἰς τὸ πρόσωπον αὐτοῦ πνοὴν ζωῆς, καὶ ἐγένετο ὁ ἄνθρωπος εἰς ψυχὴν ζῶσαν. (στιχος 6)

Ώπα!!!!! μονο τον Αδαμ έφτιαξε τελικά? Από χώμα. Αααα!!!!!!

καὶ ἐνετείλατο Κύριος ὁ Θεὸς τῷ Ἀδὰμ λέγων· ἀπὸ παντὸς ξύλου τοῦ ἐν τῷ παραδείσῳ βαιαὐτὸνγῇ, ἀπὸ δὲ τοῦ ξύλου τοῦ γινώσκειν καλὸν καὶ πονηρόν, οὐ φάγεσθε ἀπ᾿ αὐτοῦ· ᾗ δ᾿ ἂν ἡμέρᾳ φάγητε ἀπ᾿ αὐτοῦ, θανάτῳ ἀποθανεῖσθε. (στίχοι 16,17)

Ωπ- ααα !!! πληθυντικος είναι αυτός ή το έχασα εντελώς; Θα τρελαθώ. Που θα βρω μια μεταφραση «Εκκλησιαστική»;

Ναααα!!!! στο site http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/Pateres/Peri_Enanthropiseos.htm

της Μητροπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως καί Πολυκάστρου βρισκω τα εξής:

(ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΕΩΣ

ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΣ ΗΜΑΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΑΥΤΟΥ)

…………………..

Τοῦτο δὲ καὶ ἡ θεία γραφὴ προσημαίνει λέγουσα ἐκ προσώπου τοῦ


Αυτό το επισήμανε εκ των προτέρων και η Αγία Γραφή (στους πρωτοπλάστους),


Θεοῦ· "᾿Απὸ παντὸς ξύλου τοῦ ἐν τῷ παραδείσῳ βρώσει φαγῇ·


αναφέροντας τα λόγια του Θεού: «Έχετε άδεια να τρώτε από τους καρπούς


ἀπὸ δὲ τοῦ ξύλου τοῦ γινώσκειν καλὸν καὶ πονηρὸν οὐ φάγεσθε ἀπ᾿


κάθε δέντρου στον παράδεισο· δεν θα φάτε μόνον από το δέντρο της γνώσεως


αὐτοῦ· ᾗ δ᾿ ἂν ἡμέρᾳ φάγησθε, θανάτῳ ἀποθανεῖσθε."


του καλού και του κακού· την ημέρα που θα φάτε απ’ αυτό, θα πεθάνετε».

Χμ! τελικά περισσότεροι του ενός είναι. Στον πληθυντικό μιλάει ο Θεός… και μάλιστα στους πρωτόπλαστους???? (έτσι διευκρινίζει το site της Μητροπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως καί Πολυκάστρου)

Συνεχίζουμε….

Καὶ εἶπε Κύριος ὁ Θεός· οὐ καλὸν εἶναι τὸν ἄνθρωπον μόνον· ποιήσωμεν αὐτῷ βοηθὸν κατ᾿ αὐτόν..(στιχος 18)

Άντε πάλι! Πώς έμεινε μόνος ο Αδάμ, αφού έναν στίχο πριν έλεγε ο θεό να μην φάνεαπό το δέντρο της γνώσεις γιατι θα πεθάνουν; (?????)

Πάμε παρακάτω…

…καὶ ἐκάλεσεν Ἀδὰμ ὀνόματα πᾶσι τοῖς κτήνεσι καὶ πᾶσι τοῖς πετεινοῖς τοῦ οὐρανοῦ καὶ πᾶσι τοῖς θηρίοις τοῦ ἀγροῦ· τῷ δὲ Ἀδὰμ οὐχ εὑρέθη βοηθὸς ὅμοιος αὐτῷ. (στιχος 20).

Τι εγινε πάιδες? που είναι το θηλυκό? Ποιος είναι ο Βοηθός? Για να δουμε…

….. καὶ ἐπέβαλεν ὁ Θεὸς ἔκστασιν ἐπὶ τὸν Ἀδάμ, καὶ ὕπνωσε· καὶ ἔλαβε μίαν τῶν πλευρῶν αὐτοῦ καὶ ἀνεπλήρωσε σάρκα ἀντ᾿ αὐτῆς. καὶ ᾠκοδόμησεν ὁ Θεὸς τὴν πλευράν, ἣν ἔλαβεν ἀπὸ τοῦ Ἀδάμ, εἰς γυναῖκα καὶ ἤγαγεν αὐτὴν πρὸς τὸν Ἀδάμ. ' καὶ εἶπεν Ἀδάμ· τοῦτο νῦν ὀστοῦν ἐκ τῶν ὀστέων μου καὶ σὰρξ ἐκ τῆς σαρκός μου· αὕτη κληθήσεται γυνή, ὅτι ἐκ τοῦ ἀνδρὸς αὐτῆς ἐλήφθη αὕτη…. (στιχοι 21-25)

Να τα μας….. ότι είπα πριν το ξελέω… Γυναίκες, είστε βοηθοί, υποδεέστερες. …και σας λεμε γυναίκες γιατί «… ἐκ τοῦ ἀνδρὸς αὐτῆς, ἐλήφθη αὕτη» (μάθαμε και την ετυμολογία της λέξης «γυναίκα»)..

Αλλά πάλι… ….. κάτι δεν κολλάει….. Ο θεός στην αρχή έφτιαξε «θήλυ» , πότε εγινε «γυνή»; Που είναι ρε παιδιά «οι αυτοί» που θα πεθάνουν αν φανε από το δεντρο της γνωσης; Μπέρδεμα.. τα εχω χάσει τελείως. Είναι και στα αρχαία , είναι και ακαταλαβήστικο..

Εδώ ολόκληρη η Μητροπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως καί Πολυκάστρου αναφέρει ότι ο θεός μιλάει στους πρωτόπλαστους , ενώ η Ευα ακόμη δεν έχει «κατασκευαστεί». (καστασκευαζεται λίγους στιχους παρακάτω)

Ρε παιδιά στο δεύτερο κεφάλαιο ο 18ος στίχος σαν να μην είναι 18ος….

Μήπως να το ψάξουμε καλύτερα; ……………………………………………………(ψάχνω τώρα)……

…..ΕΥΡΗΚΑ!!!!!!!!! «ΛΙΛΙΘ»

Από την Ελληνική Wikipedia διαβάζουμε ότι:

Η Λίλιθ είναι μυθικός θηλυκός Μεσοποτάμιος νυχτερινός δαίμονας που σχετίζεται με τον άνεμο και πιστεύεται ότι βλάπτει τα παιδιά. Στο Ταλμούδ και το Μιδράς, η Λίλιθ εμφανίζεται σαν νυχτερινός δαίμονας. Σύμφωνα με κάποια απόκρυφα κείμενα της καθολικής εκκλησίας η Λίλιθ ήταν η πρωτόπλαστη γυναίκα (και φτιαχτηκε οπως ο Αδάμ απο χωμα ,οποτε ηταν ιση του) και όχι η Εύα. Οταν ο Αδάμ προσπαθησε να την καθυποταξει, η Λίλιθ προφερε το ιεροτερο απο τα ονοματα του θεου και υψωθηκε στον ουρανο. Ο Αδαμ παραπονεθηκε στον θεο που της εδωσε την επιλογη ή να υποταχθει στον Αδαμ ειτε να φυγει απο τον Κήπο της Εδέμ και πολλα απο τα παιδια που θα κανει να πεθαινουν. Η Λιλιθ, για να μπορεσει να εχει ελευθερη βουληση διαλεξε να εγκαταλείψει τον Κηπο της Εδέμ. Επειτα τη φυγη της ο Αδάμ νιωθωντας μοναξια παρακαλεσε το θεο που του εδωσε μια γυναικα πιο υποτακτικη, την Εύα.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B8

Βεβαια υπάρχουν και άλλες εκδοχες του μύθου … όπως ότι… ….. πήγε με τον διάβολο!!!!

Τέλος ανάγνωσης Αγίας Γραφής για σήμερα... Nα δω πότε θα ξανατολμήσω...

Radiobacter

15 σχόλια:

  1. -Άντε καλή αρχή Θεόδωρε. Από νωρίς στα.... Βαθειά !!! Εδώ και 5-6 μήνες περίπου έκανα συλλογή(μέσα από αλλεπάλληλες διασταυρώσεις) από όλα αυτά τα ουκ ολίγα μαργαριτάρια των λεγόμενων «ιερών βιβλίων». Έχει μείνει μόνο η σύνταξή τους, αλλά λόγο κάποιων σημαντικών προσωπικών προβλημάτων , έμειναν στο «ψυγείο». Ελπίζω μελλοντικά να καταφέρω (έχοντας την απαιτούμενη διάθεση) την δημοσίευσή του .
    -Πραγματικά είναι τόσα πολλά ,που δεν ξέρεις πιο να πάρεις και πιο να αφήσεις. Πολύ σωστά εσύ, τα πιάνεις από την αρχή…. Την γέννησή τους – του(;) ,η πιο ορθά την κατασκευή τους – του(;), από τον θεό – θεούς (;). Όταν φίλε μου ξεκινάει - ξεκινάνε με αυτό το μπέρδεμα..... Ας αναλογιστή ο καθένας την συνέχεια!!! Και έχει τόσες μα τόσες αντιφάσεις, που πραγματικά χάνεις τον μπούσουλα!!! Είναι κι αυτές οι ότι νάνε μεταφράσεις που συναντάς.... κουράγιο χρειάζεται φίλε μου και γερά νεύρα.
    -Τέλος , να εκφράσω κι εγώ μια απορία... Αφού είμαστε όλοι (όπως λένε οι «αγίες γραφές») «κατ΄εικόνα και κατ’ ομοίωση» αυτού του θεού, εύλογα – λογικά θα πει κάποιος πως και αυτός είχε – έχει ομφαλό, που σημαίνει πως και αυτός γεννήθηκε!!! Οι «πρωτόπλαστοι» είχαν ομφαλό;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταυρο Σε ευχαριστω για το σχόλιό σου... Το θεμα του ομφαλού ειναι ένα ζήτμα. Να σου δώσω μια λογική απάντηση? Ο Θεός πρεπει να ειχε-εχει οφαλό, αλλά όπως και η πρωτόπλαστοι το ειχε για διακοσμιτικους σκοπούς. Τελικά Η εξέλιξη των πραγματων το εφερε ετσι ώστε να εχει και "πρακτική χρήση".(Τεκμηριωμενη απάντηση ε;) Πέρα από την πλάκα Θα ήθελα όμως να ξερω αλήθεια, τι θα ελεγε έναος θρησκευόμενος γι το ζήτημα του ομφαλού.
    Το άλλο που με μπερδευει ειναι το ότι εκει που ειχα το θεό για αρσενικό αρχιζω να μην ξερω τι ειναι: αρρεν ή θήλυ;Επίσης όταν μιλάει σε πρωτο πληθυντικό ποιους άλλους εννοεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά ποιός ώθησε τους τους πρωτόπλαστους κι εκαναν τη φοβερή αυτή αμάρτίαα. Ο όφις που ήταν το φρονημότερο απ΄όλα τα κτήνη ή ο σατανάς μεταμορφωμένος σε όΦη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα λες... ποιος μας ακούει όμως!
    Δεν πειράζει, θα έρθει η μέρα!
    Έσεται 'Ημαρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλοι,προκειμένου να ασχολούμαι με τον ομφαλό του θεού και το ποιός,που,πότε,πώς και γιατί
    έφτιαξε τον άνθρωπο,καλύτερο θεωρώ να ασχοληθώ
    με το τι θα φάω αύριο,αν ζω.
    Τούτο το ξεχαρβάλωμα που ζούμε δεν είναι έργο
    κανενός Θεού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίο άρθρο Θεόδωρε,καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ φίλε μου,(και κατανοώ την αγανάκτησή σου) Όλα Εργα ανθρώπων είναι. Αυτός ανύπαρκτος θεός όμως, του οποίου η πίστη ορίζεται ως επίσημη θρησκεία ενός Κράτους, του οποίου οι πολίτες στερουνται τα προς το ζήν και το ευ ζην (δεν εννοώ πλουσιοπάροχα, αλλά πολιτισμένα και αξιοπρέπεώς)μέσω της Εκκλησίας του, αρνειται να αποδόσει τα νόμιμα και επεμβαίνει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, επηρεάζοντας μας.
    Υ.Γ. Σε Ευχαριστώ που μπήκες τον κόπο να σχολιάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/AG%20KeimenoMetafrasi/PD/01.%20Genesis.htm
    Σε αυτό το site η Μητροπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως καί Πολυκάστρου δίνει ολόκληρη τη μετάφραση της Βίβλο. Στα σημεία που εγώ αναρωτιέμαι όπως: "...ο θεός έφτιαξε τον άνθρωπο, με την βοήθεια κάποιων (?????) που έχουν την ίδια εικόνα με αυτόν;..."
    δίνουν την παρακάτω μετάφραση στο πρωτοτυπο κειμενο:
    Γεν. 1 ,26 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ποιήσωμεν ἄνθρωπον κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν, καὶ ἀρχέτωσαν τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ γῆς γῆς.

    Γεν. 1,26 Εν συνεχεία ο Τριαδικός Θεός είπε καθ' εαυτόν· “ας δημιουργήσωμεν τώρα τον άνθρωπον, σύμφωνα με την ιδικήν μας εικόνα, και να έχη την δυνατότητα να ομοιάση με ημάς. Αυτοί, άνδρας και γυναίκα, ας είναι άρχοντες και κύριοι των ιχθύων της θαλάσσης, των πτηνών του ουρανού, των κτηνών και όλης της γης και όλων όσα έρπουν επάνω εις την επιφάνειαν της γης”
    Μα ναι ο θεός μιλάει στις άλλες δύο φύσεις του... Για να διακιολογήσουν τα αδικαιολόγητα... τον βαζουν να μιλάει με τον εαυτό του... Στην μετάφραση γράφουν "Εν συνεχεία ο Τριαδικός Θεός είπε καθ' εαυτόν" όμως το πρωτότυπο λεει: "καὶ εἶπεν ὁ Θεός" και δε νομιζω ότι αυτό χρήζει μετάφρασης.. Αν τώρα καποιος θεωρει ότι προκειται για θεό μοναδικο , δυαδικο, τριαδικό κλπ, ας το αναφερει σε καποιο επεξηγηματικό κειμενο. Ωφειλει όμως να μην κοροϊδευει κανεναν ακόμα κι αν τον Θεωρει "πτωχό τω πνευματι"... όπως ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ το ποίμνιό τους..,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Πατέρας και ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, είναι ο ένας Τριαδικός Θεός σε τρεις Υποστάσεις. Γι αυτό και οι πληθυντικοι αναφέρονται στα αλλα δυο προσωπα.
    Μόνο αν αυτός στον οποίο αναφερεται ήταν ΑΚΤΙΣΤΟΣ, δηλαδή της ίδιας ουσίας με τον Θεό, θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος πλασμένος “κατ’ εικόνα” και του Θεού, και δική του.

    Η Αγία Γραφή δείχνει, ότι ο Χριστός, κατά την ανθρώπινη φύση Του, είναι Αυτός “εικόνα” του Θεού. Ο ανθρωπος παλι ειναι όχι “εικόνα” μα “κατ’ εικόνα”. Τι σημαίνει η λέξη “κατά” ως προς την εικόνα; Σημαίνει: “εικόνα τής εικόνας” τού Θεού, και όχι άμεσα δική Του εικόνα. Και ποιος είναι η άμεση εικόνα τού Θεού; Μα φυσικά ο Ιησούς Χριστός: “όστις είναι εικών τού Θεού τού αοράτου” (Κολοσσαείς α΄ 15).

    Ο άνθρωπος λοιπόν, φτιάχτηκε “κατ’ εικόνα Θεού” (στον Οποίο Θεό συμπεριλαμβάνεται και η Θεϊκή ομοούσια φύση του Χριστού), ή “εικόνα Χριστού”, (κατά την ανθρώπινη φύση Του). Το ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είχε γεννηθεί ακόμα ως άνθρωπος, δεν είναι πρόβλημα. Ο εκτός χρόνου Θεός, γνωρίζει καλά το μέλλον, ως Δημιουργός του χρόνου, και γνωρίζει καλά και την αθρώπινη φύση Του, πριν γεννηθεί ως άνθρωπος.
    Δεχόμενοι λοιπόν οι Χριστιανοί δύο φύσεις στον Χριστό, εξηγούμε πολύ εύκολα την αναφορά του “κατ’ εικόνα”, και τη σχέση του με τον Χριστό.

    Αυτα κάποια από:
    (http://www.oodegr.com/oode/theos/plythint1.htm)
    Τωρα όσο για την Ευα πιστευω τα εξης:
    Όπως ο Χριστός υπήρχε στους Κόλπους του Πατέρα πριν ενσαρκωθεί, και συναποφάσιζαν τα πάντα αν κ ο Θεος έπραττε ως μοναδα, έτσι και ο ανθρωπος καθομοιωση του Θεού, ήταν ο Αδάμ που περιείχε την Ευα, η οποία ήταν διαφορετικό πρόσωπο, πριν ακόμα διαχωριστεί σωματικά. Και εποιησεν ο Θεος τον ανθρωπο, ανδρα και θηλυ εποίησεν αυτους. Ο ανθρωπος δεν είναι άτομο, αλλα κοιωνία προσώπον, αρσεν και θηλυ μαζι. Χωρια ειναι μισοι ανθρωποι, εκτος των Αγιων μοναχών, που συμπληρώνονται από το Αγιο Πνεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα θα σα πω σε ποιων το ειπε στον κυριο ιησου χριστο μας και το αγιον πνευμα σε ποιον θελετε νομιζεται και ο θεος ειναι πνευμα μην ειστε ανοητη σε λιγο ημαρτον κυριε θα μας πειτε οτι τρωει κιολας ,κατε κονα συμαινει θεοση αγιοσηνη αθανασια ,τωρα εφοσον εγινε ;νθερωπος δια τας αμαρτιας ημων και για εκαστος καθενος λογικα νομιζω ειχε ομφαλο αγαπητε μου φιλε εγω ενας απλος ;μαρτωλος του χριστου ειμαι οχι κληρικος ουτε μοναχος, αν και καποτε ημουν δοκιμος μοναχος τωρα απλος κοσμικος ,θα ηθελα να πω να ευχαριστω τον φιλο αν δεν κανω λαθος συνχωρεστεμε θεοδωρο ,γιαυτην του την ερευνα μπραβω φιλε αυτη η καρια πηγε να με πνηξη καποτε στον υπνο ,οπως κοιμαμαι πως την λενε; λιλιθ αντε να μην τις πω τιποτα εχει χαρει που της το επετρεψε ο θεος αλλιως θα σου λεγα τι θα μου εκανε αλλα σεβομαι την παρεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα ηθελα επισης να πω και αυτο ,το οτι οι εξαφανισεις τον ανθρωπων που χανονται δυστιχος κριμα ,πιστευω απο πισω βρισκονται οι ερπετοειδης που με ανθρωπινη μορφη κυκλοφορουν αναμεσα μας εχω διαβασει πολλα γιαυτα τα λαμογια ουτε εχει κανει το κρατος κατι γιαυτο ουτε εναν δορυφορο δεν εχουν ενεργοποιηση γιαυτους τους ανθρωπους ηθελα να ξερα που κοιταει ο θεος μακαρι να βγω ψευτης αλλα εγω αλλα εχω διαβασει και αλλα στοιχια εχω και τα οποια τα εχω διασταυρωση με τις εξαφανισεις που γινονται και συμπεραινω οτι αυτοι εναι απο πισω εκατο τοις εκατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα ηθελα επισης να πω και αυτο ,το οτι οι εξαφανισεις τον ανθρωπων που χανονται δυστιχος κριμα ,πιστευω απο πισω βρισκονται οι ερπετοειδης που με ανθρωπινη μορφη κυκλοφορουν αναμεσα μας εχω διαβασει πολλα γιαυτα τα λαμογια ουτε εχει κανει το κρατος κατι γιαυτο ουτε εναν δορυφορο δεν εχουν ενεργοποιηση γιαυτους τους ανθρωπους ηθελα να ξερα που κοιταει ο θεος μακαρι να βγω ψευτης αλλα εγω αλλα εχω διαβασει και αλλα στοιχια εχω και τα οποια τα εχω διασταυρωση με τις εξαφανισεις που γινονται και συμπεραινω οτι αυτοι εναι απο πισω εκατο τοις εκατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. vres kamia dulia pio nusimi.. haha. ase aftus pu pistevun na pistevun, kai aftus pu den, na min.. e krine

    ΑπάντησηΔιαγραφή