ελετε να κρινετε, να κατακρίνετε, να καυτηριάσετε ή απλά να σχολιάσετε τα κακώς κείμενα της θρησκείας και της πολιτικης;

ελετε να πειτε την άποψή σας;

-'Εχετε να μας προτείνετε μια πρωτότυπη είδηση;

Στείλτε ότι θέλετε να δημοσιεύσετε στο radiobacter@gmail.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

H Αλιεία στο Υπουργείο Εφοπλιστών και του ΕΦΕΤ στην εντατική του Υπουργείου Υγείας


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ(ΠΟΓΕΔΥ) 

ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΓΕΔΥ
Νίκου Κακαβά


          Πριν ανακοινώσει ο Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης τις αποφάσεις του για τη νέα δομή του Υπουργείου ΥΠ.Α.Α.Τ., θα περίμενα από έναν πολιτικό με μακρά υπουργική θητεία να τοποθετηθεί, αν όλες οι προηγούμενες διοικητικές μεταρρυθμίσεις που αφορούσαν το ΥΠ.Α.Α.Τ. και τους Γεωτεχνικούς είχαν θετικό αποτέλεσμα για τον πρωτογενή τομέα και την Εθνική Οικονομία.
          Όπως όλοι γνωρίζουν και η μεταφορά των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών στις Ν.Α. και η ίδρυση Ν.Π.Ι.Δ. χωρίς σχεδιασμό και ο τεμαχισμός των ελέγχων τροφίμων είχαν αρνητικά αποτελέσματα. Σε όλα αυτά η ΠΟΓΕΔΥ είχε και θέσεις και προτάσεις αλλά ποτέ δεν υιοθετήθηκαν από κανέναν Υπουργό, άραγε γιατί;
          Δεν άκουσα να αναφέρει κάτι για την μεταφορά της Αλιείας στο Υπουργείο Εφοπλιστών και του ΕΦΕΤ στην εντατική του Υπουργείου Υγείας, όπως επίσης για τα νέα απαράδεκτα οργανογράμματα των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών στις Αιρετές Περιφέρειες που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν.
          Τον ενημερώνω λοιπόν και του τονίζω ότι όποιος σχεδίασε και ότι σχεδίασε απουσία των Γεωτεχνικών απέτυχε.
          Λαμπρό παράδειγμα η κατάληξη προηγούμενων Υπουργών του ΥΠ.Α.Α.Τ.

Δικό μου σχόλιο: Ο λάος λέει  για κάποιον αδαή οδήγό,  "νύχτα το πήρε το Δίπλωμα"!!! Έτσι ακριβώς  συμβαίνει με την παρουσα κυβέρνηση... Νύχτα δημιουργήθηκε  και αναλόγως (παραλόγως) πράτει !!!

2 σχόλια:

  1. Ας αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα ο κ. Κακαβάς. Από το 2001 που άρχισε τη λειτουργία του ο ΕΦΕΤ, ο κύριος αυτός και η συντεχνία που εκπροσωπεί, είχαν ως βασικό στόχο τη μεταφορά του ΕΦΕΤ στο Υπουργείο Γεωργίας και αργότερα στο ΥΠΑΑ & Τροφίμων, όπως αυτό μετονομάστηκε από τη ΝΔ, με απώτερο σκοπό τη μετατροπή του σε «ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ», δηλαδή τη ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤ.
    Υπάρχουν καταγεγραμμένες οι απόψεις του, οι «αγωνιστικές κινητοποιήσεις» της συντεχνίας με απεργίες, επισχέσεις εργασίας, «λευκές» απεργίες, παραστάσεις σε υπουργούς, υπομνήματα, εισηγήσεις σε ομάδες εργασίας, κλπ.
    Με την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία, σε πρώτη φάση, επί υπουργίας Σιούφα, απέτυχαν.
    Με την κρίση του ηλιέλαιου, κατάφεραν να «φορτώσουν» την αποτυχία των υπηρεσιών του Υπουργείου Γεωργίας να ελέγξουν την εισαγωγή στη χώρα του επίμαχου ηλιέλαιου στη χώρα στο ΕΦΕΤ, ο οποίος δεν είχε (και δεν έχει) δικαιοδοσία στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, παρ’ όλο που υπηρεσίες του ΕΦΕΤ κατάφεραν μέσα σε πολύ λίγες μέρες να εντοπίσουν και να ανακαλέσουν το λάδι που άφησαν τα τελωνεία και το ΥΠΑΑΤ να κυκλοφορήσει σε όλη τη χώρα.
    Τελικά, λίγους μήνες πριν την αποχώρηση της προηγούμενης κυβέρνησης, κατάφεραν με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, να περάσουν την μεταφορά του ΕΦΕΤ στο ΥΠΑΑΤ, άσχετα ότι δεν το πέτυχαν όπως ακριβώς ήθελαν, δηλαδή διάλυση και μετατροπή σε Γ.Γ. Τροφίμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αν ο ΕΦΕΤ έπρεπε να παραμείνει ή όχι στο Ανάπτυξης και το πως μεταφέρθηκε στο ΥΠΑΑΤ (αν και η Αποψή μου ειναι να υπάγεται στο ΥΠΑΑΤ) αποδυνκύει την προχειρότητα που χαρακτηρίζει τις Ελληνικές κυβερνήσεις, ειδικά στον τομέα του προγραμματισμού και των Αποφάσεων.
    Αυτό που θέλω να καταδείξω με την ανάρτηση ειναι, η ανυ λογικής μεταφορά υπηρεσιων σε παντελώς άσχετα (με τα αντικείμενα), υπουργεία..
    Το ίδιο ειχε γινει και με το ναυτιλίας..
    'Οσον αφορά στο Ηλιαίλαιο, έχεις δίκιο σε αυτά που λες! Επίσης θέλω να προσθέσω ότι το ηλιέλαιο ήταν τυχαίως επιμολυσμένο με παραφινελαιο (μη τοξικό) και όχι με ορυκυέλαιο όπως έλεγαν τα κανάλια που καταφεραν, να επιρρίψουν ευθύνες, που δεν Αναλογουσαν, στον ΕΦΕΤ αλλά, και να παραπλανήσεουν τον κόσμο.
    Τέλος όσον αφορά στον Κακαβά, σαφ'ως και δεν ειχα σκοπό να εκθιασω την επιστολή του. Αφού αυτός και οι άλλοι συνδιλαλιστες Γεωτεχνικοί, όταν όλος ο κάδος απήχε από εξωτερικές εργασίες λόγω περικοπής των εκτός έδρας κινήσεων, έδωσαν "άδεια" στου γεωπόνους της Ν.Α. Ηλείας να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους στα συσκευαστήρια φράουλας προκειμένου αυτές να εξαχθουν αφού αποτελουν "ευπαθές προίον".. Μιλάμε για τις φράουλες της Ηλέιας. Αυτές που μαζέυουν με 15 -20 ΕΥΡΩ οι πακιστανοί κλπ... (Θυμόμαστε όλοι τα γεγονότα)Τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή